snö liksom!

snösnösnö!! det snöade faktiskt i morse när jag vaknade! kan det bli bättre?
hoppas dagen slutar lika bra som den började, för ikväll blir det temafest!
se ya

mitt lov, so far

3 dagar och11 timmar sen senast... jag är visst inte den bästa på att uppdatera denna blogg just nu, men jag har inte så mycket att säga för tillfället. livet rullar på, har varit i Borås med mor, syster och mormor, det var mys, hittade en skjorta, ramar, film och bok, en lyckad dag! har försökt fixa inför lördagen, men symaskinen strejkade, så det sket sig. Har klippt mig och blivit otroligt blond på huvet, och har varit på bio med en kär vän.
jag kom faktiskt hem från bion precis. jag och min vän julia såg High school musical 3. det var lätt en cajsafilm! jag älskar verkligen när man vet hur den ska sluta innan man ens har börjat kolla. det är knasigt, jag vet, men jag är som jag är. denna film var mysig, lite kärlek, lite svåra beslut, lite avsked, lite av allt. den var värd tycker jag!

imorgon kanske det blir bada med flickorna, hoppas verkligen på det! jag saknar de så mycket!! det är det som är dåligt med lov, man ska ha tid att träffa alla, men jag har inte det! fullt varje dag... (jag vet, jag har redan klagat på det, men ändå) jag hoppas verkligen att de som jag inte hinner med kan förlåta mig, jag gör faktiskt mitt bästa!

If I were a boy - beyonce är låtarnas låtar. jag älskar den!

men musiklagret skulle verkligen behövas fyllas på ... saknar det lite faktiskt

lov!

jajaja! äntligen är det lov! sova läge, slappa, ta det lugnt och bara njuta!
eller inte... jag har fullt schema över hela veckan, skoj liksom.
men det är som någon sa, det är ju saker som är roliga! och inget plugg, puh!
snart bär det av till finnerödja där jag, mor och syster ska sova hos mormor och
imorgon ska vi till Borås och shoppa! nicebajs!

vill verkligen tacka andrea och marika för en otroligt kul maskeradfest! jag hade i alla fall jätteskoj!
det var toppen att träffa alla nya flickor och snacka och komma på att man hade gemensamma
vänner och allt! tack som sagt

barrträd, hjärta

jag har haft 3 granar (eller barrträd kanske man ska säga) i mitt liv. den första stod på våran tomt i vårat gamla hus. där under satt jag som liten flicka och täljde på träbitar med en potatisskalare, i hopp om att bli tillräckligt bra för att få tälja med en kniv. men ibland satt jag där och filosoferade och bara gömde mig för den stora världen. det var mitt ställe, bara mitt! och vad hände? jo, den dumma granen växte och växte så att rötterna gick utanför tomten och förstörde asfalten på gatan, så den var de tvugna att såga ner ...

den andra granen var den finaste jag någonsin har sett! den var nästan för fin för att få stå på torg enligt mig, det var en perfekt julgran, perfekt trekant, perfekt grön och den stor på den perfekta platsen, mitt paradis, våran sommarstuga. stammen var ungefär en meter hög och utan några kvistar, för de åt rådjur och älgar upp sa min morfar till mig en gång. jag tyckte det lät som en saga, det gör jag fortfarande. men vad hände? jo det blåste otroligt mycket ett tag, och granen kunde inte stå emot de hårda vindaran, så den började luta. men stark som den var höll den sig kvar i marken, men pappa och morfar bestämde att det var bäst att hugga ner den, eftersom den skulle kunna välta. jag försökte med alla idéer jag hade: vi kan väll spjäla upp den? eller åt minstånne vänta till jul så den kan stå och vara fin på ett torg eller så (detta var väll mars eller något sånt) men inget hjälpte. granen höggs ner, det var en sorgens dag...

den tredje är ett barrträd, en tror jag, som står på våran tomt. den är jättefin och den är ett bo till många vackra fåglar (okejokej, det är skator som bor där, och jag hatar den för de väcker mig på mornarna, men jag måste ju låta lite positiv!) aja, i lördags fick jag en chock när pappa och grannen kom med en motorsåg och sa: nu ska den bort! jag slängde mig ut på altanen och bönade och bad (det är faktiskt sant) pappa och grannen bara skrattade, sen körde de igång motorsågen. jag ågade inte titta, så jag var påväg in igen, men då skedde ett mirakel! jag hörde att motorsågen inte lät som den skulle, så jag vände mig om och började gapskratta åt dem. och tro det eller ej, enen står kvar än idag!

Funkietown

idag byggde vi en stad i skolan. jag, matilda, dessi, jossi och becca byggde våran stad. vi kallade den Funkietown, den vart fin! och det var otroligt kul att pyssla och fixa och dona!
ja, funkietown var fint, men jag har sagt det förr och jag säger det igen:


INGET SLÅR BARCELONA!

bye for now

sara hjärtat har åkt till togo nu... galet hur tomt det kommer bli utan henne!
men jag hoppas att hon får det underbart!
och jag älskar att hon vart glad för korten jag gav henne i födelsedagspresent!'
det föll några tårar när hon klev på bussen, det är bara ett bevis på hur mycket
hon betyder, och det är jättemycket!!


bye bye babe, ses om två veckor <3

typical sundaynight

jag hänger inte riktigt med,
när stannade tiden?
när slutade jag hänga med?
när började jag falla?
kommer jag någonsin att landa?...

det känns som att allt bara börjar försvinna, som att alla börjar försvinna. jag har inte tid med någonting. eller jag vet inte, jag tror snarare att jag inte har lust med någnting. saker som jag brukade vilja göra känns inte lika meningsfulla, saker som var en självklarhet förut känns som att det är flera miljarder mil bort just nu. vissa relationer sóm jag trodde betydde någonting verkar inte göra det längre.

jag har alltid varit hon som bryr sig, hon som finns där, hon som alla tar som en självklarhet. det börjar bli lite tröttsamt att aldrig få någonting tillbaka, ibland inte ens ett tack...

it's just a typical sundaynight...


feelings of today

denna dag har varit seg, bra, underbra, seg igen, ont i fötterna, kissnödig, så bra att det blir varmt i hjärtat!, sen en oroande känsla.

den varma känslan i hjärtat kom när vi kollade på en film som julia, clara, louise och filip hade gjort i spanien. den innehöll massa bilder, filmklipp och härliga minnen från barcelonaresan, och det fick mig att inse hur mycket jag saknar den staden, den stämningen, dessa människorna. jag önskar att jag kunde åka tillbaka dit och uppleva allt igen och igen och igen, för så bra tycker jag att det var! jag tackar den gruppen som gjorde filmen, för ni gav mig dem varma känslan i hjärtat.


barcelona är en stad värd att älska

den känslan hade jag, i ju för sig, redan fått en försmak av när jag fikade med min bästa vän marika på stan, det var föööör länge som, som vanligt, men det var värt, så otroligt värt! hon och jag hör ihop!

jag tycker verkligen inte om den oroande känslan jag har fått för en vän, jag vet inte vad det handlar om, men någonting är fel... jag hoppas innerligt att det löser sig, för en del människor betyder mer för mig än va de kan tro. denna människa är en av dem.

och så avslutar jag med att säga att jag verkligen tycker om mina flickor i tema så otroligt mycket! de kommer föralltid ha en plats i mitt hjärta! de förtjänar det, och så himla mycket mer <3




bike-sightseeing i Örebro

jag lovade en rapport på hur det gick på provet, här kommer den:
det gick bra tror jag. säger kanske inte så mkt, men jag vet ju inte en eftersom jag inte fått resultatet... men jag svarade på allt, vad mer kan man göra?

efter provet var vi på cykeltur och kollade runt i det vackra Örebro. vi såg ut som turister i våran egen stad, det kändes lite pinsamt faktiskt! menmen, vad kan man göra, går man på tema så får man skylla sig själv. men jag älskar det! det gör jag verkligen, det är ett av de val jag är otroligt glad att jag gjort i mitt liv, välja att gå på tema.

det var allt för mig idag. tack och adjö

storebrors storasyster

imorgon är det ett stort prov i arkitekturhistoria, jag känner mig okej när det gäller förberedelsen, men det får gå som det går. det är verkligen en kul kurs måste jag säga! jag har lärt mig massa saker som jag inte skulle fått reda på annars, och det är mycket intressant tycker jag! det är galet hur mycket historia en byggnad kan innehålla, och jag är glad att jag har lärt mig en del nu. jag kommer i alla fall inte bara gå och titta ner när jag går i städer längre,  nejnej, den sköna tiden är borta, haha!
     ja, jag får väll återkomma om hur det går med provet, om någon är intresserad, om inte, synd.


när till och med katten säger till att du pluggar för mycket, är det ett tecken?
jag tror faktiskt det...

internt
: min nya titel är storebrors storasyster, ännu en storslagen och otroligt givande diskussioin, men jag gillar det! jag har sagt det förut,, och jag säger det igen, du är bäst, så är det bara, och jag är otroligt glad att du är min vän, min bästa vän.

cajsabajsa är i farten ikväll, ajsing ...

that was when I ruled the world

nej, det ingenting har ordnat upp sig, men just idag kliade det i fingrarna, jag var tvungen att skriva ett inlägg. Just nu vet jag inte om det kommer bli långt, kort eller mitt emellan, det märker vi.

jag är på jakt efter en balklänning! i december är det scoutbal på Kjesäter och jag har inget att ha på mig! funderar på att köpa en billig klänning på myrorna eller nått och sen pimpa upp den lite, men vi får se hur det blir. jag längtar verkligen till balen , för det är en kväll som inte blir dålig (peppar peppar ta i trä) Det första året, alltså två år sedan, var skoj och trevligt! men förra året var nästan oslagbart! det var grymt kul och härligt att träffa gamla och nya vänner och bara mysa sig genom hela kvällen/natten, det var nästan en sagobal, men bara nästan. jag måste erkänna att förväntningarna på årets bal är höga, och det är inte bra, jag vet. men med tanke på vilka som kommer, axel också! så kan det inte misslyckas!

imorgon är det matildas stora dag, vännen min fyller 17 år! jag hoppas att hon får en otroligt bra dag, jag ska i alla fall krama henne mer än vanligt i skolan, bara så att vi vet, eller nått.

snart flyger sara iväg också. den lilla rackaren ska till togo i två veckor! jag kommer sakna henne otroligt mycket! för hon är så himla bra när det gäller allt! jag älskar att prata med henne, även om vi inte säger något vättigt blir jag alltid glad av människan! till råga på allt fyller hon år när hon är borta! ujujuj... hur ska vi klara oss utan våran lilla sara? men jag är verkligen glad för hennes skull! fatta vilken chans! åka till andra sidan jorden bara sådär.
sara, jag tycker om dig otroligt mycket och jag hoppas att du får uppleva ett äventyr olikt någonting annat där nere. ja, jag är galet avis på dig, men du förtjänar det bästa, så är det. puss på dig.


me and my ladies (ja jag ser skev och tjock ut, men men)

ja, detta inlägg vart ju lite blandat, men jag är rättså nöjd ändå. nu blir det väll att återgå till pluggandet, får se när nästa inlägg kommer, för jag har äckligt mycket i skolan just nu!! höstlovet känns som en evighet bort, men men, det är bara att bryta ihop och komma igen.

that was when I ruled the world - en bra mening, därför använder jag den typ överallt just nu, hoppas det inte göra någonting, eller vänta lite, JAG BRYR MIG INTE!

se ya


ingen rubrik

hajk, skoj
upptagen varje dag fram till lovet, skoj
svårt att sova, skoj
mitt liv i detta ögonblick, ovanligt segt
min inställning på allt, inte på topp
för er som inte fattade var alla "skoj" ironiska,

allt annat är sant

nästa inlägg kommer när jag har fått ordning på allt ..


spunk

ja, jag får spunk!! jag hinner inte med någonting jag vill göra!
varför ska ALLT skolarbete komma på samma vecka?
bra planerat, nej jag skulle inte tro det ... detta är mitt schema för veckan:

Måndag: skolan, AU-möte, plugga plugga plugga (dataförbud har jag till och med satt på mig själv)
Tisdag: 2 prov = Hans prov och franska, plus packa och dona till kommande hajken, dans på kvällen
Onsdag: Hajk till torsdagen
Torsdag: Hajk, plugga och dans på kvällen
Fredag: Spanienprov sen blir det ledigt och lugnt för hoppningsvis!

tack jessica för att vi ska ses ikväll i alla fall! du räddar min helg från att bli den segaste på länge.

idag håller jag tummarna för min vän fredrik som tävlar i sm! lycka till till honom!

den enda anldeningen till att jag skrev detta inlägg var för att slippa plugga för ett tag,
inlägget är nog inte nått som någon igentligen vill läsa, men men, idag har jag ingen
inspiration över huve taget! solen skiner och jag sitter inne...

det är inte lätt när det är svårt
Cajsa


min fredag

vaknade vid 8, det är alltid skönt med sovmorgon! hoppades på fint höstväder. ja, hoppas kan man ju göra, men det slår inte in så ofta nu för tiden faktiskt...

så det blev den lilla halsduken, eftersom det var kallt kallt kallt!

i skolan hände det väll inte så mycket. men jag fick krama på mina flickor, och det är så härligt! vi hade matte och klassråd, sen åt vi lunch och åkte upp på stan.

i början var jag med matilda, sedan dissade hon mig för sin pojke (tasktigt! haha) men då hade jag tur och träffade elin babe, det var mys, för vi har inte träffats på 100 år! men tillslut skulle även hon träffa sin pojke, så jag gick själv ett tag. mötte ludde liten och pratade lite med honom, det är ju alltid trevligt!

det var en lyckad eftermiddag på shoppingfronten också :



vänster: rosa polo t-shirt, h&m
mitten: mintgrön tunika, gina tricot
höger: grå stickad sak, vero moda
mitten, nere: svarta chinos som man knyter i midjan, jc

mycket lyckat måste jag säga!

mot kvällen åkte jag och min älskade mamma till Ikea och köpte ramar och jättesöta reflexer! sedan valde vi att köra på stort, så vi köpte pizza och mös framför tv:n

det har varit en bra dag, jag gillar det!

jag kommer endast minnas det som var bra med dig, för just nu betyder du ingenting längre.

typiskt...

ännu en stor fet smäll i ansiktet. när man svävar på moln kommer en stor hammare i form av ord och trycker ner en under jorden igen...är det så här det ska vara? det gör mig inte precis taggad...

hösten är här, både i kropp och själ. men för en stund trodde jag att jag var tillbaka i sommaren, men en kall vind kom och gjorde mina gröna löv bruna, den varma solen kall, det gröna gräset vitt av frost...

ja, jag är tillbaka i hösten. ja, jag är nere på botten.

nej, jag ska inte ge upp!


the end? who knows

sista kvällen var magisk! går nästan inte att beskriva i ord.
först åt vi mat med klassen på en resturang. maten var god, men sällskapet var bättre! jag älskar mina flickor, ni gör mig lycklig och glad, ni får mig att känna mig älskad och behövd. vi skrattade så vi fick ont i magen och tårar i ögonen. vi skrattade från hjärtat och hade lycka i ögonen.
när vi kom hem till vandrarhemmet mötte vi Nathan, Nick och Michel, tre pojkar från englad som bodde på samma vandrarhem som oss. vi hade spenderat de senaste två kvällarna med dem, lärt känna dem lite, pratat engelska, spelat kort och skrattat!
under kvällen/natten spelade vi kort, diskuterade musik och pratade och skämtade. alla tre är helt underbara killar!


Nick - stoort självförtroende!, men han hade ändå ett stort hjärta och han brydde sig, urgullig var han!


Michel
- julias gulleplutt. snällare kille får man nog leta efter! så otroligt trevlig att man bara ville krama honom, han är som en stor stark nallebjörn! busig och otroligt rolig att skojja med.


Nathan -  lite blyg, men när vi började prata var vi otroligt lika. vi skämtade, skrattade och det kändes som att vi hade känt varandra längre. hans hjärta är av guld och han är brabrabra!

The boyband
kallade vi dem, de är guld värda!

jag tror att vi alla sa att vi var tvungna att gå och lägga oss typ 3 gånger var, och matilda gick och la sig 3 gånger, men kom tillbaka varje gång, haha! vid halv tre gick vi ut till lekparken som låg utanför vandrarhemmet. kallt? nej inte alls! vi gick i linnen och det var jätteskönt! vi lekte och brottades och skojade ett tag, sen var det nmågon smart människa som sa att vi skulle gå till stranden, och så vart det också. eftersom stranden låg nära vandrarhemmet var det bara skönt att få en liten promenad, eftersom vi var jättetrötta igentligen!

väl nere på stranden var det mörkt! tittade man åt vänster såg man Barcelonas alla lampor lysa, kollade man till höger såg man ett kärnkraftverk (?) lysa upp, kollade man upp såg man alla stjärnorna lysa. det var helt otroligt vackert! att ligga på stranden med många härliga människor och kolla på en stjärnklar himmel i en stad man nyss har blivit förälskad i är obeskrivligt! jag hkan inte förklara vad jag kände då, men det var härligt.

med fötterna i det varma medelhavet, skrattande människor runt omkring, varma kramar och en trygghet i luften kändes det som att allt var möjligt, som att det aldrig skulle ta slut. det var som på film




tack till er alla som gjorde sista kvällen / natten i Barcelona underbar och oförglömlig. det var precis vad jag behövde
Kaisher says thank you


RSS 2.0