31 januari - 11

långa nätter, där ute finns en värld av långa nätter...
men detta är nu, detta är här. och det är bara att göra det bästa av vad man har. vad mer kan man göra? deal with it, fight for it, and maybe you'll get it. you'll never know if you have'nt tried. (ursäkta stavningen, men who cares?...)

dessa länga nätters filosofiska stunder, underbart, hjärnan fungerar som bäst, modet finns och viljan att försöka.

nått att tänka på: det är förjävligt att ens framtid och kanske lycka ligger i händerna på en främling. en människa som har ett papper framför sig som ska föreställa dig. ett pappersark, med mer eller färre rader - detta är du, duger du? sen är det upp till honom/henne att välja - ja eller nej. ditt öde ligger i dens händer... du vet vad du vill, du vet vad du borde göra. men det räknas inte, för det är inte du som har sista ordet till detta beslut, vilket betyder att du har inte sista ordet när det gäller din framtid. så beroende av andra, så lite självständig. that's life. vad gör man åt saken? - you fight! dags att ta tag i detta, dags att börja kämpa, och börja vinna. det är DIN framtid, bara din.

bring it on...

30 januari -11

ögonen går igen, och vips så är man där igen. den varma brisen från havet känns mot kinden, solen värmer enda in i benmärgen och skrattet finns alltid nära till hands. i omgivningen finns folk jag nu i efterhand inser att de har gjort stort intryck på mig. jag känner fortfarande träsmarken i rumpan efter några härliga timmars häng i sail & surfs stolar. utsikten är en syn för gudar då solen går ner framme vid havets slut vid horisonten. krampen i magen efter ett långt skrattanfall med andrea som sällskap, vinets berusning under en underbar middag med frugan, den lilla smärtan i benet ifrån en krigsskada på havet. allt kommer tillbaka, allt återupplevs, allt är lika bra som förut.

men det blir kallare. folket börjar aggera konstigt och jag vet inte vad som händer. knäna känns frusna, saker och ting börjar bli ologiskt - som om man ser det på avstånd istället för in action. ögonen öppnas sakta och där förväntas en josefine ligga bredvid och snosa, medan gula gardiner stänger ute solljus. acn ska brumma i bakgrunden och täcket har halkat ner på golvet, igen... men det är inte det jag ser, känner eller hör. nej istället finns här ett element som tickar, ett ostädat rum och täcke med en filt över som tynger ner kroppen i sängen. det var bara en dröm igen. besvikelse.

26 januari - 11

möts av verkligeheten som en käftsmäll. stressade människor, kallt väder, sura miner, hala gator, otrevligt folk. "välkommen tillbaka cajsa, det här är verkligheten, fuck you!"...

idag fyller älskade far år och det ska firas. sedan väntar en middag och efter det jobb då petter spelar på ritzen. hyberplanering från dag ett. "här är ditt liv cajsa, på riktigt"

drömmen som varade i två veckor var bättre. i paradiset fanns en lycklig person som skrattade hela tiden, lärde känna underbara människor, badade och surfade i det vilda havet, prydde kroppen med en vacker brun nyans under den karibiska solen, blev smått betuttad, seglade på öppet vatten och fick lite krigsskada, roadtripade i den vackraste miljö hon skådat, åt och drack och upplevde himelska smaker.

här har vi en lycklig tjej, hon i mitten. frågan är om hon kom med i resväskan eller om hon stannade som Cajsa pyssling under Andreas säng? det märker vi...


11 januari -11

avsked. hej då så länge. ha det bäst bäst bäst! njut. ta hand om dig. och så vidare. vänner som bryr sig värmer, precis som solen och havet kommer göra i paradiset. dock var det ett hejdå-tal som var mest ärligt. det kom från min syster och löd: okej, du får väll ha det så bra då, ååh, BAJS! kärlek till henne. och resten av familjen som fick stå ut med panikande. och vänner som fick knasiga sms... folk som står ut farcinerar mig. och det älskar jag dom för! tack

och hej då. för om 4 timmar börjar äventyret. bye bye people! hello paradise!

9 januari -11

årets nyårslöfte har skapats under dessa dagar: leva för min skull, mitt liv, för mig. egoistiskt? maybe, men det är så det får bli. inte vänta, inte leva i dået, inte för mycket i framtiden. det är nuet som gäller, och jag ska njuta och ta vara på varje sekund! good or bad, för är det nått jag har lärt mig så är det att allt som händer för med sig kunskap och lärdom. saker man kan få nytta av senare i livet.

och sa jag att jag ska till karibien? på onsdag? tillsammans med en bästa vän? och hälsa på en annan bästa vän? sa jag det? nu gjorde jag det i alla fall. guadeloupe it is. also known as paradiset. tack och hej

8 januari

on my mind, every day,
in my dreams, every night
always, forever?
this is killing me
but love kills
I guess I can cry when I get older
and live with it for now
'couse you are still the same for me
you're still the one
and I guess I'll wait
I guess I'll wait...

7 januari

Made a wrong turn, once or twice
Dug my way out, blood and fire
Bad decisions, that's alright
Welcome to my silly life
Mistreated, misplaced, misunderstood
Miss 'No way, it's all good', it didn't slow me down
Mistaken, always second guessing, underestimated
Look, I'm still around

Pretty pretty please, don't you ever ever feel
Like you're less than f*ckin' perfect
Pretty pretty please, if you ever ever feel like you're nothing
You're f*ckin' perfect to me!

You're so mean, when you talk about yourself, you were wrong
Change the voices in your head, make them like you instead
So complicated, look happy, you'll make it!
Filled with so much hatred...such a tired game
It's enough! I've done all I can think of
Chased down all my demons, I've seen you do the same

Oh, pretty pretty please, don't you ever ever feel
Like you're less than f*ckin' perfect
Pretty pretty please, if you ever ever feel like you're nothing
You're f*ckin' perfect to me

The whole world's scared so I swallow the fear
The only thing I should be drinking is an ice cold beer
So cool in line, and we try try try, but we try too hard and it's a waste of my time
Done looking for the critics, cause they're everywhere
They dont like my jeans, they don't get my hair
Exchange ourselves, and we do it all the time
Why do we do that? Why do I do that?

Why do I do that..?

Yeah, oh, oh baby, pretty baby..!
Pretty pretty please, don't you ever ever feel
Like you're less than f*ckin' perfect
Pretty pretty please, if you ever ever feel
Like you're nothing, you're fucking perfect to me
You're perfect, you're perfect!
Pretty pretty please, if you ever ever feel like you're nothing
You're fuckin' perfect to me...

5 januari

en vecka kvar tills jag är i paradiset. en liten ynka vecka! vad händer tills dess? gissa... jobba jobba joobbbaaa! rejmes hela denna vecka, ritz onsdag fredag lördag. hejja hejja! längtar tills man för en gång skull får slappna av, släppa allt och vara helt isolerad i en magisk natur. i två hela underbara veckor. fly vardagen, fly problemen, andas för en stund och umgås med min underbara vän, also known as frugan. helt helt helt underbart!

 


3 januari - 11

du är tyst. säger inte så mycket. jag försöker. men icke. du är fortfarande tyst, så tyst.

I'm not going to be here forever. det krävs mer än bara min insats. faktiskt


1 januari -11

2011 - I have the simplest taste I´m always satisfied with the best - the motto of the year maybe?

nyårsafton och allt där till var helt underbart. en bra start på detta år. det tjugonde i mitt korta liv. also known as the year I started to live, spread my wings and maked some dreams come true. vi kan ju hoppas att det ser så ljust ut i alla fall!

skulle kunna prata om 2010. men vet inte om jag ska skratta eller gråta. det har varit det bästa och sämsta året i mitt liv, helt klart! självklart kommer de lyckliga momentsen förgylla mitt liv föralltid! nya vänner, gamla vänner, resor, studenten, sommaren -10, jobb jobb jobb, utbildning, erfarenhet, lycka, kärlek massa kärlek.

dock har också svarta spots fastnat i hjärta och hjärna: förluster, hemska besked, döden, besvikelse, heartbreak, psykisk och fysisk smärta utan dess like. det har gjort ont. men det har gjort mig till den jag är idag, kanske lite mer än det fina positiva 2010. motgångarna kommer alltid finnas där. forever and ever. det är bara att ta och ta och ta smäll på smäll, och aldrig vända ryggen åt. face it, deal with it, make something good of it - vad det än är, man klarar det mesta. jag klarar det mesta, faktiskt.

självklart spånar jag iväg och pratar om 2010 i alla fall. fine, så det får bli! om 11 dagar är jag i ett paradis från en av alla drömmar. tillsammans med en bästa vän. en bra start på ett år fyllt med erfarenheter som lär mig mer om livet. i år ska jag lära mig. bocka av lite saker från listan. lägga till minst lika många!

med lite mer skinn på näsan tar jag nya tag och hoppas på framtiden, you're welcome to join, all of you, 'couse you're fucking perfect, all of you in your own way.

RSS 2.0