4 days

Konsten att vara snäll     av en liten men klok pojke

Det viktigaste är att vara sig själv och att inte försöka få den att tro att man är smal som en tändsticka. Om det är en tjej ska man inte vara för snäll då blir den kär och frågar chans. Då om man redan har en tjej får man stora problem. Om det är en kille ska man inte bli arg om den säger till någon annan att den är hans bästa kompis. Som tur är har jag min bästa kompis. Han heter Sebastian och han är min bästa kompis. Om man ska vara snäll mot bäbisar ska man bara ta fram en låda med leksaker. Då håller dom sig roade några timmar. Om man ska vara snäll mot pensionärer ska man bjuda på kaffe och spela dragspel. Man kan bäretta vilket ämne man gillar mest. Om man ska vara snäll mot mammor ska man ta all disk och städa hela huset. Köpa dyrt vin och komma ihåg bröllops dag. Om man ska vara snäll mot pappor räcker det med att på helgerna väcka dom sent och säga att frukosten är klar.

8 days

emma hedlund. det heter tjejen som hade en jazzkurs idag. om man frågar mig var det jazz/discodans. det syndes tydlig att hon var discodansare från grunden, men det var kul! otroligt roligt! en ny upplevelse. man märker att man har utvecklats när man klarar av sånna här utmaningar! och jag kommer ha galet mycket träningsverk imorgon! men det var det värt.


nu är det bara 8 dagar kvar! endast 8 dagar. jag är otroligt taggad!!!

11

11 dagar kvar nu. 3 juni är det min dag (och axels) men mest min, eftersom jag fyller 18 år då!
jag börjar nedräkningen nu, med hög förväntan och spänning!


cirkus piruette

dans är det bästa som finns, att stå på en scen inför en aplåderande publik, byta om från att vara ett tjockt sjölejon till en docka på ett nummer, sminka om sig gång på gång, inta alla dessa olika roller, olika miner, allt. men framför allt, röra sig till musiken som fyller en hel teater, visa upp alla dessa svåra steg vi har övat på i flera månader!

sjölejon

freeks

svart panter

ballerina, sån i smyckeskrinen

mimare
jag är redan ledsen över att jag bara har ett år kvar på kulturskolan, men jag ska göra det till det bästa året någonsin! nästa år vid den här tiden hoppas jag att alla mina vänner har sett min sista dansföreställning med kulturskolan, och jag hoppas att jag kan vara lika nöjd med min insats som jag har varit det här året!


do you?


do you know them both?

yeah, this is it

det är sjukt mycket nu. det säger alla, men det är faktiskt så! denna och nästa vecka kommer vara så otroligt intensiv att jag vet inte vad. Mycket prov, inlämningar, redovisningar, nationella prov och allt! På det har jag dansträningar, repetitioner, generalrepetitioner, föreställningar, bästa vänner som fyller år och en otrolig längtan efter min 18-års dag!
det är som sagt mycket nu.

i skolan är det fortfarande samhälle och politik som gäller, och ska jag vara ärlig så bara växer mitt intresse för den politiska världen. Den känns spännande, intensiv, varierande, krånglig och otroligt rolig på samma gång! Men att skriva ett prov i två timmar om regering, riksdag, EU, kommuner, länsting, Machiavelli, Rousseu, Voltaire, Montesqureiu, samhällets utvecklning från forntiden till idag och islam är ganska segt, faktiskt. men jag hoppas och tror att det gick bra.

att sova över hos en bästa vän är också mycket trevligt! spela skitgubbe med en kortlek som trollar bort kort och sen kommer dem tillbaka är läskigt, inte nått som händer varje dag precis! men att ligga i sängen och spontan-förhöra varandra på frågor som kan komma upp är det perfekta sättet att plugga på!

ja, det här är väll mitt liv för tillfället, men jag gillar det ändå. lite stressmage, halsbränna, träningsverk och huvudverk har väll ingen dött av.

trotts att det är fullt upp har jag tid att irritera mig på småsaker (Som alltid). det är en speciell sak som gnager i min hjärna nu, och det är folk som verkligen inte förtjänar en andra chans, men får den ändå. och folk som verkligen förtjänar det inte får någon chans alls! det irriterar mig otroligt mycket

menmen, vad ska man göra. folk gör sina egna val här i livet, och det kan inte alltid passa alla,
nu tänkte jag sova, eller slå en pling till marika, jag tror jag kör på det andra alternativet
natti!

Politiker!

Hela slutet av tvåan har handlat om samhället, politik och människans rätt. Vi fick tilldelat ett parti som vi skulle vara ändå in i själen, jag har alltså varit folkpartist, liberal, blå in i själen i några veckor nu. Igår fick vi debattera, först med klasskamraterna med riktiga politiker som "en hjälpande hand", sedan fick vi höra vad politikerna hade att säga. Om man frågar mig var det rena rama dokusåpan, men jag gillade det! Det var en otrolig kick att stå uppe vid podiet och på ett så övertygande sätt försöka förklara att just jag hade rätt. Att ha en åsikt och försöka genomföra en förändring kändes bra, rätt.

Representanter från alla partier var där, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet, Folkpartiet, till och med Sverigedemokraterna. Det var intressant att höra allas åsikter och politik. Jag har verkligen inte haft någon aning om detta innan.

Idag var vi i Stockholm och hälsade på i rosenbad och riksdagen. Politik är inte så krångligt som folk tror. Personligen skulle jag kunna tänka mig att aggera politiskt. Fast jag skulle vilja baka ihop allt och skapa nått nytt, men jag tror jag börjar förstå på vilken sida jag står på.

Jag har lärt mig att bara man vill kan man förändra

man måste älska tema!

RSS 2.0