13/14 februari .12

älskade syster tog klivet och blev hela 18 år. min lilla lillasyster börjar bli stor. helt galet.

min underbara fru och vän josefine firade ett år till i livet. den vackra och starka människan.

min prins och palats-delande vän fyllde 21. 21!! ih, vi börjar bli gamla nu.

och jag satt här. 140 mil bort. ja, jag hade en extrem hemlängtan. på jobbet hände absolut ingenting! illamåendet tog över och allt var allmänt segt.

idag vaknade jag med ett uppsvullet ansikte och mådde allmänt pyton... som tur är så har jag superfina flickor här som drog med mig ut på promenad i det fina vinter-vädret! två timmar av snack och skratt och jag var mycket gladare! så nu tänker jag ignorera att mitt ansikte ser hemskt ut, ta på mig finkläder och gå ut på middag med mina björkenladies! det är ju alla hjärtans dag. och det är lite för långt till personerna i mitt liv som verkligen borde få en kram eller två idag. så jag firar det med mina nyfunna underbara vänner.

cajsa

12 februari .12

hej! klockan är 4 på morgonen. jag lever, men tänker sova nu, och sen njuta av min lediga dag imorgon (idag? SÖNDAG!)! då kommer också en berättelse om hur helgen har gått, förhoppningsvis.
god natt!
cajsa

8 februari .12

så, då börjar jag komma in i bubblan. lämnar mobilen i ett annat rum medan jag hänger med mina fina nya vänner, sitter 6 pers i en säng och kollar på film, skrattar och skämtar, och allmänt njuter av att vara här!

igår fortsatte städandet och diskandet, och vipps så blev baren redo att användas! för igår var det personalmiddag och sen häng i baren Rallaren. baren där jag ska spendera mycket tid av den här vistelsen. middagen bestod av hamburgare som smakade kanongott! och tack vare trevligt sällskap så blev kvällen toppen! trots att verkligheten där hemma bryter sig igenom bubblan då och då.

idag har det varit mer fixande och preppande, precis som morgondagen också kommer bestå av. jag är dock inte ensam längre! mina två bar-kompisar har anlänt, och det har gått riktigt bra idag! visst, efter sömnbrist och lite öl igår så var väll inte alla på topp, men det gick bra! nu börjar det verkligen kännas att allt är på gång på riktigt! och jag gillar det! in i bubblan till max.

ber om ursäkt för att bild-problemet inte är löst än! jag jobbar på det.
cajsa

6 februari .12

första dagen på jobbet! ni som känner mig vet ju hur otroligt mycket jag älskar att diska och städa! (ni som inte känner mig kan nu få veta att jag är ironisk i just detta nu). idag har jag städat, diskat och rustat upp en bar som legat i ide i flera månader. det var mycket att fixa på en person kan jag tala om! mycket bärande, skrubbande, diskande, preppande. men det ser ut som att det blir bra!! och utsikten kan man ju inte klaga på! lapporten i solnedgång är så vackert att det skär i mig. och sen månsken över torneträsk. det blir inte så mycket finare än så!

nu är jag helt slut! första arbetsdagen på 6 dagar. men jag gillar det! i helgen sätter det igång på riktigt med gäster, drinkar och party! det ska bli riktigt roligt att köra igen, har saknat det! tills dess blir det mer städa och fix. men fint blir det! ska försöka få upp bilder sen! nu ska jag sova!
cajsa

5 februari .12

söndag. första hela dagen i björkliden! jag tog lite sovmorgon och försökte verkligen förstå att jag faktiskt är här! när malmtåget åkte förbi utanför mitt fönster för andra gången började jag tro på det. nu är allt uppackat och det ser ut som att någon faktiskt bor här!

ja, jag kom tillslut hit! halv ett landade jag i björkliden efter mycket om och men! några timmar sent, aningen trött och smått irriterad. men jag möttes av det coolaste jag sett! norrskenet lyste över hela himelen! har aldrig varit med om det tidigare, och jag togs med storm. lite som kärlek vid första ögonkastet. så otroligt vackert! SJ skötte sig helt okej om du frågar mig! jag kom ju fram, eller hur?

på eftermiddagen idag kollade jag in min framtida arbetsplats: baren Rallaren. utsikten är magisk då lapporten visar upp sin bästa sida. baren är riktigt fin och det är en härlig atmosfär! imorgon ska vi börja städa och fixa till allt. har dock fått veta att jag får göra det själv då min två framtida kollegor inte kommer kunna komma fram... menmen, det blir nog bra!
jag har också varit och handlat i abisko. mat har nog aldrig varit så dyrt, men det fanns i alla fall ett stort utbud!

kvällen spenderades med min nya huskamrat Fredrik. han är kock, så han fick stå för kvällsmaten. jag hade bilder på allt, men dom vill inte riktigt laddas upp av någon anledning. ska försöka fixa det!
nu blir det film och sova. imorgon börjar det på riktigt!

cajsa

4 februari .12 .2

efter några timmar i telefon har SJ bestämt så här:
Jag kommer som längst till Kiruna idag. När jag frågade vad jag skulle göra där för att inte frysa ihjäl vad dom snälla och bokade in mig på hotell. MEN! nu är bara frågan hur det blir att ta sig härifrån. Ja, jag sitter fortfarande i Bastuträsk. På monitorn skrev dom nyss att tåget ersatts av buss. 11.10 ska den gå. kommer detta ske? Ingen som vet, ingen som vet... SÅ, ifall/när/om jag kommer fram till Kiruna behöver jag inte sova på perrongen ialla fall. Men sen måste jag som sagt komma dit också. Jag är otroligt glad att jag inte är stressad och har väldigt mycket tid att passa! Och att dator, mobil, film och spotify finns. Nu får vi se hur lång den här dagen blir! Uppdaterar när jag förhoppningsvis är på annan ort!

C

4 februari .12

klockan är 8.26. enligt min biljett skulle jag nu sitta på ett tåg på väg till Boden där jag skulle byta till ett tåg mot slutdestinationen: Björkliden. men icke! jag sitter i en småkylig byggnad och väntar. nya tiden för avresa: 10.45. efter att inte sovit mycket på grund av oro ifall tåget ens skulle avgå är jag trött. menmen, snart bär det av på riktigt riktigt!



dom här dagarna i skellefteå har varit superroliga! och jag har denna fillur att tacka! mycket skratt, mycket god mat och godis, kyliga promenader och film är vad som förgyllt dessa dagar! tack Edith! du är guld!

nu blir det nog en film eller två i väntan på tåget.
c

hey you


3 februari .12

jag är i skellefteå. igår kom tåget till bastuträsk en halvtimme sent, men jag antar att det var bra för att vara sj! blev upphämtad av edith som frös lite om fötterna då hon hade converse på sig. jag ska nog tillägga att det var ungefär 23 minusgrader. jag skrattade en aning! vi fick efter ett tag in alla mina miljoner väskor i bilen och for mot skellefteå. vi fick också med en passagerare som tydligen ska jobba i riksgränsen, han var mycket trevlig!

efter lite fix och guidning i denna vackra stad så tillagade vi en underbar lasange och kollade på film hela kvällen. i morse tog vi sovmorgon då ingen av oss haft någon sådan på ett bra tag och idag ska vi ut i kylan. det var 30 minus i morse. men solen skiner, snön ligger på backen och det är istappar på taken. jag är sjukt nöjd!

att spendera tid i ett vinterlandskap på riktigt har jag verkligen saknat! det ilade lite av lycka i själen när vi åkte bil genom skogarna. och trots att nösborrarna nästan fryser till is så är det frisk luft man andas in här. det är vackert.

nu måste jag bara sluta fundera på ifall tåget kommer i tid eller inte imorgon. har inte jättestor lust att sitta och vänta i bastuträsk i flera timmar, och inte i boden heller... men det löser sig säkert!

men ja, jag lever, mår fint och gillar det jag ser. detta blir nog bra.

RSS 2.0