30 september

nu har hotmail jävlats med mig i snart en vecka! trotts att jag har gjort allt, verkligen allt som står på deras hemsida och support så vill inte mitt lösenord godkännas till min mail. och jag har nästan hela mitt liv där! snacka om att känna sig hjälplös! teknik, aldrig min vän...

29 september

det blir nästan aldrig som man tänkt sig. drömmar, planer, förväntningar. allt kan bara rasa ihop och försvinna av ett mail, ett telefonsamtal, ett besked. du kan göra allt. du kan skaffa utbildningar, kunskap, diplom, you name it, men i slutändan ligger ditt öde, dina drömmar, ditt liv i någon annans händer. deras bedömning och efterfrågan är vad du ska försöka matcha. det handlar inte om att vara sig själv, det handlar om att passa in i ramen, gärna perfekt. det är upp till dig att anpassa dig, ändra dig, vara någon annan. det är ditt ansvar. för ibland duger du inte som du är.

vi lever i en sjuk värld. vem är du idag?...

26 september

teoriprov och praktiskt prov är avklarat, och jag gick ut kursen med högsta betyg. på praktiska provet spelade björn och pontus (lärarna) frågvisa kunder. björn frågade mycket om olika spritsorter och sen ville ha ha en drink med tequila surprise surprise och en grapefrukt. självklart kom hjärnsläppet och paniken, men han fick en margareta med lite grapefruktjuice, och han verkade nöjd. sedan kom pontus och ville ha nått spritit, då fick han en negroni som även föll honom till smaken. är minst sagt galet nöjd! och berömet och de orden som björn och pontus sade när de berättade vad jag fick för betyg kommer jag bära med mig mycket länge.

nu är de tre veckorna över. jag kommer sakna att äta mat i jaktstugan, kolla på idol, förhöra varandra på kommande prov, umgås med underbara människor, höra rickard säga: "hej Kaj" och jag svara: "hallå bojje", kolla på film, gå på föreläsningar där björn ifrågasätter zebran som ett djur, hemliga möten, inspirerande personer och mycket mycket mer!

men nu är jag i örebro igen. "gamla fina örebro", eller?... självklart firade jag hemkomsten med ett jobbpass på ritz. det var galet härligt att vara tillbaka i den atmosfären som jag älskar! gjorde en liten bartenderdebut då jag fick servera två stora starka. vi får hoppas på att de nästa gångerna jag får chansen går lite bättre och blir lite längre än bara några minuter.

jag är både taggad och livrädd för att stå där. som vanligt ifrågasätter jag min förmåga, men det ska inte få sätta stop för mig! jag ska klara detta. jag ska kämpa för att bli riktigt bra, jag vill detta!

22 september

imorgon är det torsdag. det innebär det stora teoretiska provet. det innebär att om jag inte klarar det är det inte ens någon idé att göra det praktiska provet... denna gång är det inte 37 drinkar, utan 50 stycken, samt ett kompendie med nästan alla spritsorter som ska sitta. 80% är gränsen. under det är inte godkänt. jag är så nervös att jag skulle kunna avlida när som helst! nervositeten beror väll mest på att jag vill det här så himla gärna! jag vill klara detta! jag vill visa alla andra, men framför allt mig själv att jag klarar detta! denna oändliga prestationsångesten äter upp mig, det har den alltid gjort, men förhoppningsvis får den mig att fortsätta kämpa ännu mer och klara saker jag inte trodde jag kunde fixa.

imorgon gäller det. klarar jag det är det bara att ladda om till fredagen då det är praktiskt prov. i baren. framför Björn och Pontus. ensam? inte säker. men sjukt läskigt!

idag var en kille vid namn Richard "chilen" Man och föreläste om Bacardi. riktigt cool kille! hans kunskaper skulle man inte tacka nej till. jag ska bli lika bra som han, pontus och björn. det ska jag. det är bara att köra! eller så ska jag bli en master blender, en sån som ser till att all sprit som säljs från ett företag smakar likadant. de är ekonomiskt oberoende och får skapa mästerverk varje dag. kanske är nått att fundera på!

20 september

vaknade upp och insåg att sverige har blivit lite för blått, igen. men det som gör mig mest besviken är att ett par blåklockor, bara på några år, har vuxit sig större än både KD och V! jag skämms för att det har gått så här långt, och jag hoppas innerligt att politikerna nu ser hur stort det här problemet är! det här är inte okej, det ska egentligen inte behöva gå så här långt innan man vidtar åtgärder, men nu har det det, och nu är det dags för varje svensk att ta ansvar tycker jag. vi lever i 2000-talet. sist dessa taknar fanns startades det ett nytt världskrig för sjutton!! skärpning...

idag börjar sista veckan på bartenderkursen. vet inte om jag ska skratta eller gråta faktiskt, men jag ser spänt fram emot vad som väntar. på torsdag är det storprov, skriftligt, och på fredag är det praktiskt prov i baren. jag är redan sjukt nervös!!! shit, hur ska detta gå... jag får bara plugga som ett as och försöka intala mig själv att jag faktiskt har lärt mig mycket och att det räcker. hoppas hoppas hoppas att det kommer att gå bra!

förresten, igår var jag väldigt duktig! jag tvättade! och det gick bra! asstolt tjej. så nu hänger det tvätt i hela mitt kök, för troktumlaren fungerade inte. och det är faktiskt sant! det är inte bara jag som säger det, så det så.

19 september

helgen har varit trevlig! chill och mys i stugan, promenader, häng och filmer, många filmer! inatt fick jag dock en mindre trevlig överraskning när jag kom hem. köksgolvet var blött, och vattnet kom från kylskåpet. jag öppnade dörren och istället för att mötas av lite kyla var det bara ljummet. fan! inte kul... då var det bara att flytta över sakerna till ett annat kylskåp och vänta på att morgondagen skulle komma. när jag vaknade funkade skåpet igen?! knasigt värre. men vaktis sa att det ska funka nu, så vi får väll lita på honom.

denna morgon började fint : skogspromenad i höstsolen. det var riktigt härligt. efter det har jag bara kollat på film och slappat. imorgon sätter sista veckan igång. det känns både kul och trist! dessa veckor har gått så galet snabbt, och nu när man har börjat känna folk ska man snart skiljas åt igen. jag gillar inte sånt. tycker inte om när folk försvinner. det är smärta på riktigt. inga blåmärken, utan ärr som ibland sitter kvar lite för länge. menmen, that's life. what to do liksom

16 september

åter igen torsdag, åter igen en hjärna som är bubblig, snurrig och totalpackad av information! förra veckan trodde jag att det var stop, men hjärnan är visst mer töjjbar än vad jag trodde. nu ska 37 drinkar, 4 dagars föreläsningar och barkunskap få plats. får det det? det märker vi imorgon antar jag...

idag hade vi kaffeskola! superroligt! dock var det en fördel för mig i och med att jag jobbat med en kaffemasikn på the Coffee, men i och med att det var björn som höll i föreläsningen så lärde man sig självklart någonting nytt!

på barpasset körde vi lite reality-övningar = björn sa tre drinkar, vi skulle göra de på så snabb tid som möjligt. hjärnsläpp på högsta nivå de första gångerna, och efter rätt många fel så började jag slappna av och försöka lita på att jag faktiskt kunde. då gick det bättre! de sitter där inne någonstans, gäller bara att plocka fram dom...

imorgon är det sista helgen som spenderas här, vi får se vad som hittas på! nu ska jag sova och drömma om drinkar, och be till någon högre makt att de sitter imorgon!

15 september

i två dagar har jag nu gått runt och varit lite bitter, varför? jo, jag blev blåst på the phonehouse när det gäller mitt trådlösa internett, så i måndags slutade det fungera... men efter telefonköer och hjälp fick jag tillslut en ny kod och liknande som behövdes, woho!

då är väll allt frid och fröjd? eeh, nej... jag sitter med världens nackspärr, alltså, det gör så ont att jag mår illa och ser svart när jag rör på huvudet. har aldrig varit med om en sån här nackspärr förut! helt galet! på barpasset trodde jag verkligen att jag skulle avlida. ville bara lägga mig ner på golvet och gråta. menmen, det var bara att kämpa vidare! man har ju inte så mycket tid att öva på, så man får ta vara på den lilla tiden man får!

annars har jag börjat inse att jag är kung i köket. maten blir bara godare och godare för varje gång! ska kanske satsa på att bli kock istället? jag kan vara alltiallo, det blir bra.

idag hade vi vinprovning, det var väldigt intressant! har aldrig smakat på ett vin på det sättet förut, så det var väldigt lärorikt! jobbigt bara om man blir för fast, det kan bli en dyr hobby...

jag är riktigt ledsen över att inte få jobba ikväll! hade faktiskt varit asroligt! saknar ritz-people ganska så mycket... men snart är man tillbaka igen! halva tiden har gått här, helt galet!

nej, nu ska jag försöka lägga mig ner, plugga och lyssna på bra musik. den här dumma spärren ska bort!

12 september

hade tänkt att jag skulle städa och plugga och vara väldigt duktig idag, men har fastnat framför datorn i över en timme nu, bra cajsa... aja, det ser ut som ett bombnedslag här, måste diska, sopa, packa upp, plocka ihop och allt det där. jag ska. snart.

lerduveskytte igår. jag var kunglig! satte 3 av 7 skott, sen va jag tvungen att sluta, för fick asont i axeln. är fortfarane öm idag, men det va lätt värt! galet kul. efter det blev det bad och chill i poolen, sen bestämde vi oss för att fixa till oss lite extra för kvällen, så en lite finare klänning åkte på och vi gjorde loka brunn osäkert ytterliggare en natt. jag gillar det här gänget! de är bra

idag har jag dock drabbats av hemlängtan, tyvärr. den kommer smygande när man sitter själv på sitt rum och bara har tråkiga saker att göra. då saknar jag vänner, familjen, allt. katterna till och med! drömde faktiskt om dom inatt. det hade varit mysigt med en gosig liten katt att kela med en dag som denna! menmen, what to do...

nej nu ska jag ta tag i livet! ett måste om jag ska klara den här kursen... shit, aja lycka till cajsa!

I really want you to really want me but I really don't know if you can do that

11 september

gårdagen var häktisk, det hände saker hela tiden, så bloggen fick lida. antar att ni överlever.

vi började med veckoprovet... det var svårt! speciellt att komma ihåg drinkarna, men jag klarade det och fick godkänt, awesome! efter det var det en kvinna där som snackade om öl. det var riktigt intressant! efter lunchen fick vi testa olika sorter och olika sätt att tappa upp en öl på, det kommer aldrig bli det samma att dricka en stor stark på krogen! menmen, det var en trevlig upplevelse!

efter provningen drog vi och badade lite, simmade lite, bubblade i bubbelpoolen och bara hängde, det var riktigt nice! dock blev hjärnan helt avslappnad och ur funktion när barpasset skulle börja... där fick vi höra överraskningen att vi skulle få göra en drink på riktig sprit, och riktiga ingredienser! askul! jag gjorde mig en fin margarita. (för er som inte vet det så använder vi så klart inte riktig sprit nu i början när vi tränar, utan då är allt på låssas, bara för att man ska få in tekniken och känslan.)

efter barpasset som mot slutet blev väldigt flummigt för min del fick jag sitta och vänta en timma på att Fredrik skulle göra klart våra hamburgare, men det var värt väntan! för gud va goda de var! ujujuj, mätt blev man! efter det var det idol som gällde och sedan gick vi till baren som finns här. mycket trevligt! kvällen avslutades klockan 3 efter många roliga diskussioner, konversationer, personer som vi träffade där borta och trevligt sällskap. tror inte vi har snackat så här mycket på hela veckan. titta va alkohol öppnar upp sinnet och ger mod. som sagt, riktigt trevligt!

idag står först film, plugg och sen lerduveskytte på schemat. sen ikväll blir det nog lite häng vid baren igen låter det som. men innan det ska vi gå på "after spa" då vattenrutchekanan är öppen! wohoo!

9 september

dagarna börjar flyta ihop, det är basicly samma sak som händer varje dag: prov på gårdagen, två timmars föreläsning, lunch sen antingen tidigt eller senare barpass. resten av tiden spenderas mestadels till plugg. men livet här är härligt! man kan gå undan om man vill, man kan umgås i samlingsrummet om man vill. dock är det inte lika roligt att äta själv, sova själv, vara själv när mörkret faller på, men det är väll en vanesak antar jag. jag har aldrig varit bra på att vara ensam.

lite hemlängtan finns, det gör den. mest för att jag hela tiden undrar hur alla har det, och inte har möjligheten att åka till folk på kvällen för att se en film, eller ta en fika på stan, eller bara hänga och snacka skit. här handlar allt istället om att försöka skaffa nya vänner och "sälja" sig själv, missförtå inte!! det handlar ju om att visa upp vem man är, så är det ju. och det är alltid en ansträgning när man inte vet hur folk ska reagera! men jag tror det går bra.

dagarna är bara så galet långa! det känns som att jag har varit här så mycket längre än vad jag faktiskt har! och som sagt, hjärnan börjar nå maxpunkt känns det som. det skrämmer mig! det blir svårare och svårare att pressa in information. så om någon har en extra hjärna att låna ut så tas den emot gladerligen! nu ska den lilla del jag har återgå till att få in drinkarna för dagen, sedan är det bara att börja plugga på allt som hänt i veckan, för imorgon är det veckoprov! hjälp...

8 september

panikvaknade imorse av att jag inte kunde känna min arm - hade tydligen legat på den lite för länge, så det kan gå! när jag skakat liv i den var morgonen inte längre intressant utan den gick åter igen ut på att plugga inför morgonens prov. det gick bra, tror jag, får tillbaka det efter barpasset som börjar snart.

spriten vi konsentrerade oss på idag var whisky - riktigt intressant! förstår varför folk är väldigt intresserade av detta! någonting man kanske ska skaffa sig som hobby, vem vet! idag fick vi även en glimt av lärarens tatueringar, vi har teorier om att han har överallt, och nu har vi fått armarna bekräftade i alla fall. detta undersöks vidare under kursens gång. vi får se om man någon gång lär känna honom tillräckligt bra för att fråga...

efter lunch spenderades lite tid på badhuset/spat här. lite bubbelpool och bastu, lite simtävling och stå på händer-tävling. nu sitter jag och inväntar dagens barpass, äter chocklad, banan och dricker cola för att försöka få lite ork tillbaka. blir man trött av att bada bör man nog se över sin kondition och styrka lite... menmen, what to do.

för en gång skull kan jag drinkarna hyffsat som vi ska göra idag, och det känns riktigt bra! hoppas att det fortsätter på detta vis! sen får vi se hur det går när man väl står där bakom baren, för är det som igår så tar paniken rätt så snabbt över hjärnann och raderar allt jag någonsin kunnat om barer...

det är fint här. lugnt och tyst för det mesta. igår var det stjärnklart - en av mina favoritsyner. när vi gick från resaturangen kollade jag upp hela tiden och höll på att snubbla på mina egna fötter. men det var fint, riktigt fint!

7 september

frukost: bredvid flingorna ligger "bibeln" - boken om sprit. i högtalarna spelades Robyns nya platta, på mackan var mjukosten äcklig... idag är första provet och jag var nervös... men det gick bra. idag fick vi även lära oss om vodka och gin. det är inte varje dag man får provsmaka lite absolut efter frukosten! men även denna föreläsning var jätteintressant.

efter en låååång väntan prydd av plugg och en kort promenad var det äntligen dags för barpass. 5 drinkar skulle vi lära oss, 5 recept!!! tjejen utan minne lyckades väll inte så bra med det, så fusklappen fick följa med! och skojar inte att man var vilsen bakom disken... shit, detta kommer ta tid! och paniken blir inte bättre när folk rabblar upp recepten som om det var de själva som hade skrivit de... credit till de som kan detta redan! det är inte lätt! det är dags att rensa hjärnan och börja fokusera på riktigt!

folket här börjar öppna upp sig lite nu, det är kul! förut gick alla 10 meter efter varandra när vi skulle någonstans, nu är det några som klumpar ihop sig i alla fall. och nu bär det av till baren för lite chill och plugg efter att jag har avnjutit utsökt middag i form av korv och vitlökskroketter. mums!...

6 september två

första dagen avklarad. sliten tjej sitter nu och försöker plugga inför provet som ska inträffa imorgonbitti. ett litet prov varje morgon på gårdagens lektion, samt ett stort prov i slutet på varje vecka på allt vi har gjort den veckan... dagarna är från 9.45 på morgonen till 19.00 på kvällen och de innehåller barteknik och teori. idag fick vi veta allt om hur stationerna oftast ser ut, vad allt heter och hur allt ska stå på just detta ställe. på eftermiddagen fick vi även veta hur alkohol framställs, samt vad likör är. Mastig information pumpas in i hjärnan och utan kaffet som tillkom efter en timme tror jag inte att jag hade överlevt... när dagen slutade, runt 8 var det bara att laga lite mat och sen börja plugga. det är det jag försöker med nu, men alla ord bara flyger runt! shit, mitt minne har aldrig varit bra, och nu när jag verkligen vill lära mig går det inte... får försöka hitta ett sätt som funkar, för ska det hålla på på detta vis kommer hjärnan överkoka inom de kommande dagarna!

men läraren är kunglig! hans facination och kärlek till alkohol är magisk, och han kan allt! verkligen allt! jag vill bli som honom, lika duktig, lika engagerad, lika magisk. men nu ska jag börja med att försöka förstå mig på detta med alkoholframställning...

6 september

första natten avklarad. sängen är väll inte den skönaste, rummet är väll inte omgjort på si sådär 15-20 år, men jag har ett rum och kök, 2 sängar, badrum med dusch, tv (som inte vill samarbeta) och internett för mig själv, så jag ska inte klaga! de jag träffat hittills är trevliga, dock handlade det om de där jobbiga, ibland pinsamt tysta stunderna då man bara önskar att man kunde sjunka under jorden, men tv och film underlättade det hela.

loka brunn är litet och mysigt, men här finns nästan ingenting att göra! i alla fall inte på en söndagkväll... så det var bara att välja: film för sig själv eller umgås med de andra. blev lite kombo för min del när kvällen avslutades med att se step up 2 och dansa lite för sig själv. idag börjar första lektionerna, ska bli riktigt spännande!

5 september

helt klart en av de bästa svenska filmerna jag sett! skratt-fest utan dess like. allt var verkligen klockrent. se, den är ett måste, faktiskt

snart bär det av till loka. nervös tjej... ska försöka förverkliga en dröm jag haft ett tag nu. tänk att det är så lätt att drömma, men sen när det kommer till att förverkliga den så blir allt läskigt och baksidorna kommer fram... vi får se hur det går. det är ju ändå bara 2 timmar bort...


2 september två

insåg nyss att jag satt och bölade åt slutscenen på Hannah Montana filmen...
men varför inte liksom! alla försonas, alla är lyckliga, ingenting förstörs?
slutlåtarna passar perfekt till situationen, "life's a climb".
den var en fullträff = praktexempel på hur en riktigt underbar film ska sluta.

förstår inte att folk inte kan tycka om dessa förutsägbara, cheesiga,
tjejiga, känsliga, helt underbara filmer?!
vad är det för fel med att få lite lyckliga slut ibland?
när livet i sig inte serverar de på silverfat får man försöka hitta de på annat vis.
detta är mitt sätt. nästan 100 % garanterat lyckligt slut. helt underbart

2 september

hösten
en fejkmånad
kallt på låssas, inte bitande, som vintern, utan bara ruggigt och hemskt
grått och trist
blött och regnigt
allt det varma och fina försvinner, göms undan
tiden går snabbt men står ändå stilla
det bara är
fejk, på låssas, tar aldrig slut

RSS 2.0