hemma igen

norrlandsresa med TEMA 0710. otroligt underbar och en av de bästa resorna jag har upplevt! snö, kyla, vänner, kärlek, obeskrivlig miljö, vackra vyer, strålande sol och skidåkning; både slalom och längdskidor. bilder och berättelser kommer senare, den dagen jag har blivit av med min förkylning, fått tillbaka ork och sovit ut

som det ska vara

för ett tag såg det ut som att påven höll på att konvertera, och det vore ju en katastrof! en självklarhet lika tydlig som att andas luft kan ju inte bara ta slut så där. jag menar, piff och puff kommer ju aldrig att skijas åt, tomten kommer vara röd ett bra tag till och en snöig vinter är fortfarande det bästa som finns. ett slott av glass kommer bli möjligt att bo i, och skidbacken utanför huset kommer vara full med snö året runt. världen får se upp, för vi har inte splittrats, inte än, och inte på länge! för det är du och jag genom allt, det är så det har varit och det är så det ska fortsätta vara.

påven är och förblir katolik


de närmaste 11 dagarna i mitt liv

jag vet, jag är sämst på att blogga, och det kommer inte se bättre ut nu på 11 dagar. för imorgon åker jag med min härliga klass; TEMA 0710, till Nordkalotten! härligta äventyr på svenska fjälltopparna, längdskidor och slalom, rymdforskning, krigsskepp, mys och skitgubbekuppar, låånga tågfärder, samer och renar. jag längtar så jag spricker!
jag är lycklig nu, på riktigt. självklart finns det alltid nått som kan ändras, skeva konversationer över sms och missförstånd, ifrågasättningar på vad som är äkta och inte. jag önskar att det löste sig, det gör jag verkligen. men jag är ändå lycklig.

rörelse till musik

att dansa är verkligen en av de bästa sakerna jag vet! det är en sån otrolig befrielse. hela kroppen rör sig i takt med musiken, man känner hur man glömmer allt annat, alla bekymmer, alla tvivel, ALLT! jag är mig själv, ingen annan. jag känner mig hel, ärlig, graciös (för en gångs skull). det är någonting jag älskar att göra, som jag alltid vill göra!
     men har man haft samma lärare två gånger i veckan i ett par år börjar man lära sig hennes moves, man vet ungefär vad som ska hända här nästa, men å andra sidan förbättrar man sig genom att träna mycket! men då är det så otroligt roligt när man har en vikarie någon gång ibland. idag hade vi det. han var så otroligt duktig! (självklart kommer jag inte ihåg namnet på honom eftersom det är en av många svagheter jag har) han har arbetat på Hjalmars nöjeskrog, han är smidigare än typ alla tjejer jag känner, han är en kung på piruetter och allmänt jättecool!
     så dagens danslektion var den roligaste på ett tag, och det känns i varje muskel jag har! jag är helt slut, men otroligt lycklig i själen.

killen i mitten

-

allt är bra nu.
allt är mycket bra


längdskidor

igår var det lördag, och det innebar upp klockan halv 9 för att åka till ånnaboda med sara och matilda för att köra några varv i längdskidospåret. lite seg var jag efter en natt med få timmars sömn, men när jag kom ut i den friska luften vaknade jag och jag kände mig mycket taggad!

ett varv runt ånnaboda-sjön är 2.5 km. efter ett varv satte vi oss i värmestugan och fikade lite. jag fick en överaskning i form av varm oboy i HELA ryggsäcken, någon idiot hade inte skruvat åt locket ordentligt, suck. det var bara att torka. fika och skitsnack med mina härliga flickor!

sen bar det ut i spåret ännu en gång. det började snöa, men det var hur skönt som helst i luften. en otroligt vacker version av "tänk jag drömde inatt, att jag hade en katt" kom ur våra munnar och efter ett tag skriker matilda : HÄR KOMMER INGMAR STENMARCK! och ställer sig i störtlopps-position. sara (som kör först) vänder sig bakåt och svarar: OCH JAG ÄR CHARLOTTE KALLAAAAAAA! alla dessa a:n beror på att sara missade att det var nerförsbacke och hom vurpade
 

matilda, som kom i full fart bakom sara skriker: HUR BROMSAR MAN?, sen slänger hon sig

jag som lyckas bromsa viker mig av skratt och försöker få fram kameran, då tappar jag balansen och faller. så där låg vi, tre flickor med längdskidor på fötterna och gapskrattade! folk bakom oss stannade och skraddade, de också. det var lätt skidåkningens höjdpunkt! vi körde 3 varv runt sjön, alltså 7,5 km! mycket bra om man frågar mig! tackar och bockar! 

3 mars - olycka?

det har varit en lååång dag idag! och fylld med olyckliga stunder... det började med att jag var tvungen att gå upp mycket tidigt, och när jag var klar för morgonen gick jag ut och ställde mig och väntade på bussen. jag väntade och väntade, men den kom inte. så jag fick ta nästa buss och komma för sent... tydligen hade bussen innan gått sönder. skoj!

försenad och en ond blick från läraren. en seg lektion, sen bar det av till skolan där vi skulle ut och jogga, jippi! eller nått sånt. självklart var det skönt, men mycket jobbigt enligt mig! jogga tillsammans med folk är inte min grej, jag blir stressad och irriterad och okoncentrerad. men det gick bra ändå, sprang nästan hela vägen. fick ett sms från en nyvaken vän efter joggningen, lite småretande, men jag blev glad för smset.

i skolan hände det inte så mycket, men jag lyckades tappa bort en cd-skiva ( jag vet i alla fall inte vart den är just nu ) och när jag kom till dansen fick jag höra att just den skivan var den enda kopian av låten vi ska använda till föreställningen. mycket kul att köra igenom en hel danslektion med skuldkänslor; nej verkligen inte!

men lite kast med en frisbee, härliga skratt och lära känna en bra människa fick dagens olyckor att kännas långt bort, tyvärr drogs jag ner på jorden igen när jag kom hem och fick höra att min låssasfarfar ligger på sjukhus. det är verkligen en sak jag hoppades att jag skulle få slippa i år. men jag tror att jag har en förbannelse över mig och min familj. inte ett enda sår får läka innan man slås till marken igen av ännu en tragedi. det är tungt, riktigkt tungt

du förgyllde min dag, tack!

minst sagt galet!

fix hemma hos mig, jag och marika, en locktång, en bärbar dator, en spegel, smink och god mat. detta ledde till att vi missade bussen några gånger, oups! men vad gör det när man är med en av sina bästa vänner? nej, ingenting alls!

party sen! temat var porr och pyjamas! galet säger jag bara. galet kul! allas outfits var helt underbara! min herrskjorta och knästrumpor kändes otroligt lama i jämförelse med sexiga poliser, tangakalsonger, transvistiter med ballongtuttar, smala människor som gick runt i korsett, våtdräkter, snickarbyxor, bara överkroppar, bejbeolja, brandmän och jag vet inte vad! roliga konversationer, nya kontakter och mycket skratt, galet mycket skratt!

gårdagen var bästa på länge enligt mig, det är bara att bocka och buga.

söndagen är som vanligt lika med PLUGGA! och det är inte dåligt idag: engelska bokanalys på en av de skevaste böckerna jag någonsin läst, franska muntligt, körteori och jag vet inte vad. menmen, det får man väll ta när man har haft en slappahelg från skolarbetet.

RSS 2.0