ÖSK - Djurgården

ÖSK-match idag då. första i år för min del. och det var perfekt om man frågar mig! strålande sol som värmde, plus att man fick ha sina coola solglasögon på, och man kunde skylla på solen! matchen var bra, i alla fall i första halvlek: 2-1 till ÖSK i halvtid mycket mål, många chanser, spännande spel med ungefär lika mycket bollinnehav. andra halvlek vart inte lika kul: solen gick i moln, färre chanser skapades, lite tjaffs och småintriger som var väldigt onödiga enligt mig, ett slagsmål i sista minuten, det var där emot lite underhållande, men det ledde till ett rött kort till ÖSK spelaren, suck.

det var kul att kolla på en träningsmatch, första för mig tror jag faktiskt. fast det roligaste måste ju ändå vara alla komentarer runt omkring! "han har ett bra löpsteg" sa gubben bakom mig till alla spelare på planen, "nu är han glödhet" är en komentar till en spelare, komentaren innan löd "han är verkligen inte på topp idag". publiken buar när Haginge (föredetta ÖSK spelare, nu Djurgårdenspelare) får bollen, publigen klappar hårt händerna så man tror att man bor i en bongotrumma när en spelare gör någonting imponerande. ett dovt mummel ur allas munnar, man diskuterar och berömmer spelarna och händelsen, sen tystnad tills en ny intressant situation händer. halvnyktra gubbar som börjar sjunga på ÖSK låtar, och när ingen hänger med skriker de "torrbollar" eller någonting liknande. att folk pratar som att de känner alla spelare och vet precis allt om dem är också kul! vissa tror verkligen att de vet allt!


jag  tycker i alla fall om att gå på fotboll! det känns sommar, det känns lycka, det känns underbart!


outfit


today:
Byxor: Zara (gamla)
Linne: Gina tricot
Halsband: Lager 157
Cardigan: Åhléns (tror jag)

ja, ibland är man bara nöjd med sina kläder,
så varför inte passa på att visa upp dem på bloggen?

"vi är lite skeva du och jag"

en halvtrist dag fick bra avslutning. stan med matida, sen joggingtur, sen tv och frossa glass, och nu mys i systers säng. bara lite skvaller då och då. annars ligger hon och läser, lägger in några små kommenterar på musiken som jag spelar på datorn, mimar med i de låtarna hon kan. jag sitter och är lite halvsocial på msn, men ibland tittar jag upp och beundrar min syster när hon ligger där mitt emot mig och läser. jag älskar henne som bara en storasyster kan älska sin lillasyster. plötsligt kraffsar det på den stängda dörren, Gullan, en av våra två katter, hon är nyfiken och springer rätt igenom rummet och hamnar under sängen. där stannar hon ett tag, sedan smyger hon längst väggen ut igen. hon är lite skum hon. dagens bästa fråga ställde clara i en viskning "vill du sova här i natt?" då kan man inte annat svara än ja. en skön kommentar kommer ut ur min systers mun när vi häntar madrassen i mitt rum : "vi är lite skeva du och jag"

jag tror det kallas syskonkärlek

the real me

redan som liten började jag planera allt jag gjorde. jag var tvungen att veta tider, platser och saker att göra för att jag ens skulle genomföra det. jag var nervös för allt! jag var skakig över att åka buss, gå på stan, vara bland folk, synas. jag fick alltid ont i magen så fort jag skulle göra någonting nytt. när jag visste att jag skulle behöva träffa nya människor vart jag så nervös att jag till slut lyckades övertala mig själv att strunta i det. jag vet inte hur många gånger jag har fått magknip mitt på en marknad eller ett tivoli för jag har kännt mig stressad över alla människor. jag har alltid varit feg, varit den som aldrig tog några risker, den som stod vid sidan av. jag har kännt mig trygg i att härma och följa efter folk, eftersom då behöver jag inte ta egna initiativ eller ta ställning för någonting jag gjort. det är inte många som ville busa, kittlas eller ha snöbollskrig med mig, för jag började alltid gråta. jag kunde inte hjälpa det, tårarna bara kom så fort jag kände mig i underläge. och jag var lite större än de andra tjejerna.


mitt självförtroende har inte varit det bästa. jag lyckades se mig själv som minst nummer två i alla situationer. men jag levde säkert, följde alla regler, lyssnade på de vuxna, tog aldrig några risker.

jag kan inte säga att jag ångrat hur jag levde, det finns inte precis någonting jag kan göra åt saken. men det senaste året har jag bestämt mig för att förändra mig. och jag tror att jag har lyckats, lite i alla fall. jag har lyckats övervinna min rädsla för människor, jag har börjat älska att träffa nytt folk och nya vänner och det är jag så otroligt glad över! magknipen kommer nästan aldrig tillbaka, eftersom jag har börjat se det positiva i saker och ting istället för det dåliga. när jag får ont i magen på grund av nervositet försöker jag tänka positivt, att det blir vad man gör det till liksom. mitt självförtroende har börjat arta sig, jag har fått fler nya vänner, börja följa mina egna drömmar och gå min egen väg.

jag håller säkert på med samma sak som alla andra tonåringar går igenom, den så kallade rollsökningen. det jag tycker är tråkigt är att alla försöker vara så himla vuxna hela tiden! herregud, jag är bara 17, snart 18 år. jag vill verkligen inte börja tänka på vad jag ska ägna mig åt i ungefär 50 år framåt! jag är inte tillräckligt mogen för att börja ta de ansvar som en artonåring får ta. att skutta runt, leka i snö, umgås med mina vänner, dansa som en knasboll, lipa åt folk, vara otroligt barnslig och allt det där är det härligaste jag vet! och att sluta vara barn så här ung är någonting jag absolut inte tänker göra! man är barn så länge man vill. jag önskar innerligt att jag aldrig tappar bort mitt barnasinne, för det är ett av de värdefullaste sakerna jag har.

jag har så otroligt många jag vill tacka för att de står ut med en tjej som mig. familjen, vännerna det är dem som gör mitt liv värt att leva, utan dem skulle jag inte vara någonting...

okej, detta vart väll ett lika knasigt och osammanhängande inlägg som vanligt, men ibland måsta man bara få skriva av sig lite.




wanted


rekommenderar starkt!
Wanted handlar om killen på bilden, Wesley Gibson (James McAvoy) som inte vet vem han är. han har ett otroligt tråkigt och dåligt jobb som ekonomiassistent och han hatar sin tjocka chef. han är så stressad att han behöver ett ergonomiskt tanjentbord och han tuggar piller hela tiden. hans flickvän är otrogen med hans bästa vän. det uttrycket han använder mest är "I'm sorry" och han är helt ensam på denna jord. sedan möter han Fox (Angelina Jolie) och resten av gänget i "brödrarskapet". han lär sig kontrollera sina panikattacker och han lär sig att bli tuff, stark och en mördarmaskin. livet han levde förut lämnar han bakom sig.

filmen har många coola vändningar och den är absolut inte förutsägbar! man har ingen aning om att den ska sluta som den gjorde. effekterna är otroligt bra gjorda tycker jag! jag önskar innerligt att jag kunde göra minst hälften av de sakerna de gör!

som sagt, jag rekommenderar denna filmen starkt för de som vill ha spänning, härliga kommentarer och tuff action.


the voice

the voice of someone you like can be like a drug to you.
it can make everything bad go away, make you stop crying,
stop hurting, stop breathing (in a good way of course)
it can make you feel so much better!

but it can also make you hurt. if you get used to have it around
and then, all of a sudden it just disappear,
you can get so hurt that you don't know where to go.
you can feel empty, uncomplete, lost.

your voice is like a drug to me, but I can't handle it right now.
let's just wait and see what the future might bring us,
 let's se if I'll ever hear your voice again


14 februari

idag är det finaste vädret på år och dagar ute! snö på marken, solen skiner, -6 grader. det enda som kunde gjort detta bättre är en skidbacke! och att det inte var "alla hjärtans dag" idag... ja, jag vet att jag inte tycker om den här dagen för att jag är singel, men den känns så otroligt överskattad! seriöst! älskar man någon ska man väll visa det varje dag? ska man behöva en speciell dag för det tycker jag att det är lite skevt. men men, vad vet jag liksom...
gårdagen spenderades med två av mina bästa vänner, axel och marika. de två tillsammans blir en ultimat blandning av härliga kommentarer, mys, glädje och massa skratt! så ett otroligt tack till dem!

clara 15 år

idag blir mitt eget kött och blod ett år äldre. min älskade syster blir 15 år. 15 år! det är helt galet! hon som nyss var den där lilla tjejen som tog min nalle och tuggade på den. hon som nyss lekte i sandlådan, gungade på gungor, ringde kompisar och frågade om de skulle leka, byggde lego, lekte med dockor. hon som var så irriterande att jag lätt skulle kunna byta ut henne mot den där storebrorn jag alltid önskat mig. hon som var 3 år och längtade så hon kunde spricka tills hon också skulle få börja lekis! hon som sa att hon hette Clara och var 15 år när en bartender frågade henne i Turkiet, hon som tog sina först steg mot skolbänken med ett stoort leende på läpparna. hon som började på gymnastik och fastnade där. hon som bara växer och växer och aldrig tar slut.

folk säger att vi är lika, men min syster är min motsats, enligt mig. hon är lång (nästan längre än mig redan nu), smal, söt, vacker, vig, cool, allt!  Jag älskar henne som bara en storasyster kan älska sin lillasyster. jag ser henne som en stor del i mitt liv och utan henne skulle jag vara halv. jag skulle kunna ge allt för att hon ska få ett bra liv.

jag kommer alltid att finnas där för henne, och älska henne, no matter what!



vi genom allt, föralltid!

suck!

idag trånar jag. suckar och önskar att man kunde åka tillbaka i tiden,
till london och köpa dessa mästervärk!

topshop i mitt hjärta!

ibland önskar man att man var liten igen

vem 17 kom på tv-programmet där man släpper ut små 10-13 åringar i Kolmårdens skogar, delar in de i två lag, björnarna och lejonen, får de att tro att det vilar en förbannelse i just det området, fixar så det ser ut som att folk är begravna där, lägger ut dagböcker och skrämmer upp de små så att de får mardrömmar. de tävlar också, "kompiskampen" kallas det. det laget som vinner får en ny kompis till sitt lag. tävlingarna kan gå ut på att man ska svara på frågor, springa hinderbanor, kasta bajs på varandra och massa annat. de som förlorar får göra "saffaritjänst" som innebär  åka runt på kolmårdens djurpark och mata och träffa alla djuren , usch vilket hemskt straff, som om det inte är alla småbarns dröm! man kan liksom inte riktigt förlora i denna tävling, ingen åker ut eller förlorar någonting viktigt. man tävlar för att vinna lite mer lagkamrater och några coola priser.

Wild kids  heter programmet och detta program är nog ett av mina favorit tv-program just nu! hur härligt är det inte att se hur de skrämmer upp varandra, hur de verkligen tror på allt som sägs, hur otroligt roligt de har hela tiden! alla är så himla söta och kommentarerna är klockrena fullt ut! jag skulle vilja vara med där, jag skulle kunna vara lika glad, rädd, ledsen, skrämd. snacka om att få vara med om ett äventyr! snacka om upplevelse. underbart är vad det är!




lördag antar jag

jordens segaste lördag idag, suck! menmen, sådana dagar måste väll
också existera antar jag ... igår kväll vart i alla fall värd tillslut, efter mycket
om och men spenderades den med axel, en mycket bra kille! blivande
påve och härskare över axelianerna. killen med höga tankar, många
drömmar, sköna kommentarer och härligaste personligheten!
en kväll med axel blir inte misslyckad. tack för att du finns bro'!

grattis på namnsdagen

blåögd

det är alltid så himla lätt att säga saker, ge små löften. det kan vara allt från småsmå saker som "jag ska visa dig detta" till större saker, typ "jag hör av mig" eller "vi klarar det här tillsammns". jag hör dem dagligen. om man håller det och gör det man sagt att man ska göra känns det bra, men ändå lite vardagligt. men när "löftet" inte hålls, kan det svida som att någon har hällt salt i ett sår.

jag vet att jag är blåögd, jag tror för det mesta det bästa om folk, jag har mycket lätt för att lita på människor. men det har sina baksidor. jag vet inte hur många gånger jag har blivit sviken och sårad för att jag har litat på en person, trott på vad den har sagt, och sen har den gjort motsatsen. det kanske är en baggatell för andra, men det svider i mig, det gör det faktiskt. att erkänna att jag har blivit sårad är svårt för mig. det kan kännas mesigt, som om det är korkat att jag blir ledsen för en skit sak, och det kanske gör saken ännu värre, eftersom den ligger och gräver sig djupare i själen.

men ändå så har jag lätt för att förlåta. jag klarar inte av att gå runt och vara ledsen och tjurig, det är inte jag! men jag vill ha en bra anledning till att förlåta vissa saker, stora saker. så man kan gå vidare på riktigt igen! jag vill att du ska berätta för mig vad du känner, hur du ser på situationen, inte bara vara tyst, för tystnad löser ingeting, det gör bara saker värre, faktiskt


london med familjen

jag är lycklig just nu. för jag har haft 4 dagar tillsammans med några av de bästa människorna jag träffat, i en stad som är så otrolig att det inte finns ord till att beskriva. uppdatering på vad vi gjorde kommer när jag fått bilder från allt, eftersom andréa och marikas kameror klickade hela tiden!

men jag har haft den bästa helgen på läge, jag längtar redan tillbaka, imorse saknade jag "familjemöte" för att bestämma vem som skulle bli tvingen att gå ut från rummet, varma sängen och köpa frukost. jag saknade att planera dagens upplevelser, jag saknade att vakna upp och veta redan innan att dagen skulle bli bättre än man någonsin kunde tänka sig.

london och england är vackert, men engelsmännen är inte några vikingar precis. det kommer en knapp decimeter snö och hela london stängs av. man får vänta i 100 år på en buss som inte kommer, men får sina fötter förfrusna för man har hoppat i vattenpölar utanför london eye (det var faktiskt inte bara med flit, för det var vatten och slask överallt, och har man ett barnasinne så går det inte att undvika att hoppa i en eller två eller femton vattenpölar, faktiskt!)

londonresan var bättre än bäst och jag skulle kunna ge mycket för att få en vecka till där borta med marika, andréa och adam: FAMILJEN


RSS 2.0